En gang imellem sker der noget som gør at man sit liv op til revision. Børnene flytter hjemmefra eller man bliver skilt. Denne revision af ens liv kan gøre at man skifter retning. Måske vælger man at flytte i et mindre hus, og mens man leder efter den helt rigtige bolig, kan man få brug for at opbevare sit indbo og gamle regnskaber i et depotrum.

Når man sælger sin bolig, sker det som udgangspunkt skattefrit. Men har man et hus med en rigtig stor grund, eller et hus hvor man har haft en virksomhed, bør man få skatterådgivning fra en statsautoriset revisor. Ved at få skatterådgivning fra en statsautoriseret revisor kan man få opgjort sin eventuelle ejendomsavancebeskatning korrekt, ligesom man kan få rådgivning om skilsmisse og bodeling. Man får altså både revision plus rådgivning ved en statsautoriseret revisor.

https://www.revision-plus.dk/revisor/

Efter en revision kan man vælge at flytte hvorhen man vil. Det kan være til Aalborg, det kan være til Aarhus, til Aars i Vesthimmerland eller til Viborg – Randers eller Bjerringbro i Midtjylland. Men det kan også være til Odense eller Faaborg på Fyn eller til København. Det er kun fantasien der sætter grænser – og man står ikke længere til regnskab overfor nogen.

Kan man ikke sælge sit gamle hus, kan man vælge at udleje det. Gør man det, kan man vælge at lade sig beskatte efter virksomhedsordningen. Virksomhedsskatteordningen er relativ kompleks, selvom der ikke skal udføres revision af en årsrapport der laves efter virksomhedsordningen. Det anbefales dog at lade en revisor hjælpe med bogføringen og i hvert fald til årsregnskabet. Det bemærkes, at selvom det som udgangspunkt ikke skal laves en revision, kan banken i visse tilfælde forlange at der udføres revision hvis man skal låne penge.

Så når der sker noget i ens liv der får én til at tage sit liv op til revision plus at tænke over tingene, kan der ske mange ting som salg af bolig, skilsmisse, behov for depotrum og en ny bolig i en anden by.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *