Tips til dækopbevaring

De fleste tænker, at de har styr på opbevaring af dæk, men ofte gør vi det helt forkert. De fleste opbevarer deres dæk på loftet eller i kælderen og det er ikke særlig godt for dine dæk.

Det er klart, at du gør det, fordi det er her, at du har plads. Men du skal huske at tænke over disse punkter:

  • Der må ikke blive for varmt eller koldt i rummet.
  • Der skal helst være en god luftfugtighed.

De fleste kan nok godt regne ud, at deres loft eller kælder ikke er de bedste rum at vælge til deres dæk, hvis du skal have styr på disse punkter.

Hvad skal du så gøre i stedet? Det får du svaret på her.

Sådan vælger du det rigtige rum

Dit loft er nok det værste rum, du kan vælge til dækopbevaring, men du har sikkert valgt det, fordi det er her, at du har plads. I stedet bør du vælge et andet rum til det, som er langt bedre. Hvis du har et rum, som har opvarmet sammen med resten af dit hus, så skal du vælge det.

Men det er de færreste af os, som har lyst til at sove sammen med vores vinterdæk eller sommerdæk og derfor kan det være en god idé at have det i opbevaring i et eksternt lagerrum stedet for.

Her vil vi anbefale til dig, at du finder et lagerrum, som har den samme temperatur året rundt. Dvs. det er opvarmet om vinteren og nedkølet om sommeren. I dag finder du det i de fleste større danske byer, så det burde ikke være et problem, om du bor i Hjørring, Aalborg, Aarhus, Kolding, Esbjerg eller Odense.

Det er ikke så vigtigt, om det er nedkølet, bare at det ikke bliver alt for varmt. Det betyder, at du skal undgå et rum, som får direkte sol. Det burde altså ikke være noget problem, hvis du vælger et lagerrum. Men det er et kæmpe problem, hvis du tror, at du kan have dem liggende på loftet.

Det er vigtigt, at du vælger et ordentligt sted til dækopbevaring.

Rengør dine dæk

En anden god idé er, at du sørger for at rengøre dine dæk, inden du opbevarer dem. På den måde sikrer du dig, at de holder i længere tid og de ser ud som nye, når du skal bruge dem igen.

Hvis du har fået mudder på dem, så bliver det tørt og det er ikke nogen dæk, du vil have lyst til at bruge på din bil.

Du skal altid sørge for at rengøre dine dæk, inden du sætter dem til dækopbevaring. For ellers risikerer du, at du hele tiden skal købe nye dæk, når det bliver en ny sæson. Gode dæk kan holde i lang tid, hvis du passer ordentligt på dem.

Derfor er det vigtigt, at du passer på dem og opbevarer dem i et tørt rum. På den måde er du sikker på, at de holder i mange år.

Vil du vide mere?

Her https://www.ogdermedbasta.dk/2016/02/32-gode-rad-til-opbevaring-af-dk.html kan du finde 32 gode råd som du kan følge når du skifter dæk på bilen. Det er råd der dækker både sommerdæk og vinterdæk.

I Odense er der mulighed for at leje et depotrum til opbevaring af både vinterdæk og sommerdæk ved ensartet temperatur.

Leave a comment